Blog

Terug naar overzicht

Elektrische sierschouwen - gemakkelijk en stijlvol

Elektrische schouwen voor de sier en voor de sfeer 

Een elektrische sierschouw brengt meteen sfeer in huis. Of u nu fijn wil thuiskomen na een guur weertje, heerlijke winteravonden wil beleven, of ’s avonds zalig wil dineren met familie of vrienden: een elektrische sierschouw zorgt voor sfeer en gezelligheid in huis met een kleine warmteafgifte. Een elektrische schouw is er dus in de eerste plaats voor de sfeer, en geeft meteen een authentieke uitstraling aan de woonruimte, waardoor het er erg fijn vertoeven is. Met haar realistische vuur, aangename stralingswarmte en knisperend geluid van brandend houd valt een elektrische schouw bijna niet te onderscheiden van echt haardvuur. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een moderne variant, of opteren voor een klassieke haard met sierlijke details. Met een elektrische sierschouw van André wordt elke avond een gezellige avond.  

De gebruiksvriendelijke en praktische oplossing voor uw woonkamer 

Elektrische sierschouwen zijn niet enkel sfeervol, maar ook erg praktisch. Een schoorsteen en een rookkanaal zijn niet nodig, dus hoeven er geen verbouwingen uitgevoerd te worden bij het plaatsen van uw elektrische schouw. Ook wanneer u niet veel ruimte heeft voor een grote kachel of haard is een elektrische schoorsteen de ideale oplossing. Een elektrische schouw beslaat namelijk niet veel plaats, en kan ook netjes ingebouwd worden. Een ander voordeel is dat u niet hoeft te sleuren met houtblokken of lang bezig moet zijn met aanmaakblokjes en twijgjes om het vuur aan te krijgen, zoals bij een houtkachel het geval is. U zet de schakelaar aan en de gezellige middag of avond kan beginnen. Ook hoeft u uw activiteiten niet te onderbreken om de haard aan te vullen; zolang de schakelaar aan staat is er sfeer te over. U kunt dus ongestoord genieten met vrienden of familie bij de warme schouw.  

Vakwerk van begin tot eind voor uw elektrische schouw 

Alles begint met een ontmoeting. Tijdens uw bezoek aan onze toonzaal luisteren we uitgebreid naar uw wensen, en met uw beschikbare ruimte indachtig geven wij oprecht advies en stellen we een gedetailleerd plan op. Vervolgens meten we ter plaatste alles op en maken we een 3D-ontwerp op, zodat u alvast een realistisch beeld heeft van het beoogde eindresultaat. Op basis van uw voorkeuren en wensen, wordt dan een moodboard uitgewerkt wat betreft kleur en sfeer. Na goedkeuring voeren wij alle werkzaamheden uit in ons eigen atelier, waardoor we te allen tijde de volledige controle over de kwaliteit zelf in handen houden. Samen stellen we een datum vast waarop uw elektrische schouw vakkundig geplaatst wordt - stofvrij en nauwkeurig.  

Alternatieven voor een warme sfeer  

Ligt uw voorkeur toch bij een andere soort haard? Ook gashaarden, houtkachels en haarden op bio-ethanol liggen binnen onze expertise. In onze toonzaal vindt u een uitgebreid aanbod met klasse, met merken zoals M-Design, Bodart & Gonay, Bellfires, Barbas, Faber, Cosyflame en iFire. Wij zitten graag met u samen om de opties te overlopen.  

Brandende vragen?  

Heeft u vragen, of zou u graag eens met onze vakkundige medewerkers samenzitten om uw wensen te bespreken? U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +32 14 81 02 21, of door te mailen naar info@schouwenandre.be