Blog

Terug naar overzicht

Inbouw houthaard op maat gemaakt

DSC04195.jpg

Inbouwhaarden op maat

De inbouw van een houthaard zorgt ervoor dat jouw ruimte helemaal af is. Denk maar aan het knisperend geluid dat je hoort. Het is als een synoniem voor sfeer en gezelligheid. Inbouwhaarden op hout zijn kachels die ingebouwd worden in de muur, de wand of voorzien zijn van een ombouw. Dit vergroot het ruimtelijk gevoel van de plek waar je vertoeft. Schouwen André, de vlammenvormgever, biedt houthaarden aan in verschillende stijlen en prijsklassen. 

Je woning verwarmen met een inbouw houthaard

Een inbouwhouthaard is zeker de moeite waard. Meerdere openingen zorgen ervoor dat de warmte makkelijk naar de ruimte wordt verplaatst. Het is een goede methode om jouw plek op een kostenbesparende manier te verwarmen. Met andere woorden heeft de inbouw houtkachel een hoog profijt. Daarnaast zorgt deze haard voor een luxueuze touch. 

DSC04768.jpg

Wat is het verschil tussen een (inbouw) houthaard en een gashaard?

Tegenwoordig is het verschil steeds kleiner. De ongelijkheid in het rendement is minder groot dan vroeger. De uitstoot van fijn stof is beperkter geworden. Dit komt omdat wij rekening houden met vernieuwde ontwerpen en een goede isolatie. Als je graag een inbouw houthaard wil is het belangrijk dat er een bestaand rookkanaal is of dat er een mogelijkheid is om er eentje te plaatsen. Wanneer je hier niet zeker van bent dat u dit ter beschikking hebt kan je ons altijd contacteren. Wij bekijken dan de mogelijkheden. 

De inbouw van een houthaard in Balen

Als specialisten raden wij het aan om te kiezen voor de inbouw van een houthaard. Het voordeel is dat de kachel strak in de wand wordt geplaatst. Je kan kiezen uit verschillende stijlen zodat het één geheel vormt met jouw interieur. Daarnaast kan je de voorkeur geven aan een verticaal, vierkant of horizontaal model. Tegenwoordig is er altijd wel een haard die aansluit bij jouw interieur. Wij kunnen je begeleiden naar een inbouw houthaard die past bij jouw woning. Er zijn verschillende realisaties die je kan komen bekijken in onze toonzaal of op de website. Op deze manier krijg je een idee van wat je graag zou willen.

DSC04115.jpg

Zelf inbouw houthaard plaatsen?

Bij het plaatsen van een inbouw houthaard komt meer kijken dan de meeste mensen in het eerste opzicht denken.

Hebt u over de volgende vragen al nagedacht:

  • Beschik je over een rookkanaal? En is deze geschikt?
  • Hoe zijn de verbindingen van jouw rookgasbuizen?
  • Is uw vloer hittebestendig?
  • Is er sprake van voldoende ventilatie?
  • Hoe onderhoud ik mijn ingebouwde houthaard?
  • Beschikt de gekozen houtkachel over voldoende vermogen?
  • Hoe zit het met de regels in uw gemeente over het bezitten van een houthaard?

Dit zijn slechts enkele vragen die wij ons stellen bij het plaatsen van een ingebouwde houthaard. Bekijk hier meer over onze werkwijze. Twijfelt u na het lezen van wat hierboven staat of u de houtkachel zelf wilt inbouwen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Jij kan met een gerust hart de inbouw aan ons toevertrouwen.

Interieurwerken op maat

Zou je graag je houthaard verwerken in een kast op maat? Wij kunnen helpen aan een opfrisbeurt voor jouw interieur. Schouwen André heeft ervaring in afbraakwerken, interieurwerkzaamheden, schilderwerken en kleur- en lichtadvies. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in eigen beheer. Wat jij graag wilt daar zorgen wij voor. Het is voor ons belangrijk dat de nieuwe of opgefriste houthaard tot zijn recht komt. Dit doel willen wij samen met onze klanten bereiken.  

DSC04940.jpg

Schouwen André, de vlammenvormgever die je zoekt

Wij streven altijd naar het beste voor onze klant. Schouwen André werkt alleen met topmaterialen. Ons zelf continu blijven uitdagen is de norm. Alleen hierdoor kunnen wij jou een inbouwhaard bieden met een hoge afwerkingsgraad.  Zit je met nog vragen of wil je graag wat advies? Dan kan je ons telefonisch bereiken op het nummer: +32 14 81 02 21. Je bent ook welkom in onze toonzaal om verschillende modellen te bekijken of een van onze experten te spreken. OnzeHeb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar info@schouwenandre.be.