Blog

Terug naar overzicht

Kachels & haarden – Uitgebreid aanbod en uitstekende service

Eigen haard is goud waard

Een kachel of haard is een sfeervolle toevoeging aan uw huis. Warmte, gezelligheid en klasse zijn woorden die vaak terugkomen als men het over kachels en haarden heeft. Toch is niet elke haard hetzelfde. We leggen graag uit wat wij u kunnen aanbieden. Ten eerste kunt u kiezen voor gashaarden; gebruiksvriendelijk en een lust voor het oog. Als u voor een gashaard kiest, kiest u voor weinig onderhoud en gepersonaliseerd design. Als u graag de sfeer en gezelligheid van een echte kachel zou willen toevoegen aan uw huis, zonder dat al die warmte vrijkomt, dan is een elektrische schouw de perfecte optie. Deze biedt een sfeervolle toets aan uw ruimte, zonder overmatige warmteafgifte. Houthaarden zijn daarentegen al jarenlang de ultieme favoriet, en bieden wel stralingswarmte, een authentiek vlammenspel, en de heerlijke geur en knisperende geluiden van brandend hout. Met hetzelfde gebruiksgemak van een elektrische schouw, bieden we bij Schouwen André bovendien ook bio-ethanol haarden aan. Indien er geen mogelijkheid is om een schouw te voorzien is zo’n haard de perfecte oplossing, gezien de brandstof voornamelijk waterdamp als uitstoot heeft. Onderhoudsvriendelijkheid en gebruiksgemak staan bij deze soort haarden bovenaan!  

Uitgebreid aanbod kachels en haarden in onze toonzaal

Wij vinden het belangrijk dat de klant ziet hoe een bepaalde kachel binnen een interieur past. Daarom is onze toonzaal ingericht in samenwerking met een interieurarchitect. Zo kunt u precies zien wat een haard doet met een ruimte. In onze toonzaal vindt u een uitgebreid aanbod haarden met klasse, met merken zoals M-Design, Bodart & Gonay, Bellfires, Barbas, Faber, Cosyflame en iFire. Kwaliteit is één ding, maar de haard of kachel moet ook goed bij uw huis passen. Daarom zitten we altijd met u samen en luisteren we naar uw wensen.  

Een haard voor uw huis – van begin tot eind 

Een kachel of haard is misschien wel het belangrijkste element in uw woonkamer. Daarom gebeurt alles in overleg. Met de beschikbare ruimte indachtig, geven wij u oprecht advies en stellen we een plan op. We meten alles op bij u thuis en maken een 3D-ontwerp met het oog op een realistisch beeld van het beoogde eindresultaat. Op basis van uw voorkeuren en wensen, wordt vervolgens een moodboard uitgewerkt dat de kleur en sfeer zal bepalen. Na goedkeuring, gaan wij aan de slag. We voeren alle werken uit in ons eigen atelier, en kunnen daardoor de volledige controle over de kwaliteit van onze haarden behouden. Samen stellen we dan een datum vast waarop uw elektrische schouw vakkundig en nauwkeurig geplaatst wordt.  

Veel meer dan kachels en haarden. De complete service van Schouwen André 

Veel mensen zouden graag een mooie inbouwkachel in hun interieur zien of genieten van een open haard, maar laten zich tegenhouden door het werk dat er aan vasthangt. Bij Schouwen André hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Wilt u de haard inwerken en de woonkamer geschilderd hebben? Dat kan. Afbraakwerken en interieurwerkzaamheden? Geen probleem, wij regelen alles. Dat noemen wij een complete service.  

Advies of antwoord op uw brandende vragen

Zou u graag professioneel advies ontvangen over onze haarden en schouwen? Wij bieden u graag raad en geven antwoord op al uw vragen, zodat we samen de perfecte haard kunnen realiseren. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +32 14 81 02 21, of door te mailen naar info@schouwenandre.be. Ook bent u van harte welkom in onze toonzaal in Balen!